Reiki

Het doorgeven van liefdevolle universele energie

Reiki is een vorm van handoplegging waarbij je universele levensenergie doorgeeft via je handen. Misschien klinkt dat gek, maar het is iets wat iedereen automatisch doet. Het hoort bij het leven, en bij de mens. Denk maar eens na over wat iedereen doet op moment dat je bijvoorbeeld je knie flink stoot. Na het roepen van “Au!” en misschien nog een flinke verwensing, doet iedereen van klein tot groot automatisch hetzelfde: je grijpt naar je knie. Waarom eigenlijk? Zeker niet om gelijk de schade te inspecteren, want we kijken er vaak niet eens naar, of laten de knie gewoon in de broek zitten. Op een of andere manier weten we onbewust dat de pijn minder wordt, als we onze handen op de pijnlijke plek leggen. We weten onbewust dat we op die manier kunnen bijdragen aan een sneller herstel.

Hoe werkt dat dan? Op het moment dat we ons blesseren wordt onze energiebalans verstoort. Door op de pijnlijke plek energie toe te voegen, werk je aan een snel herstel doordat de energie weer in balans wordt gebracht. Het toevoegen van energie gaat heel goed via onze handen. In je handen monden sterke energiekanalen uit. We kunnen via onze handen energie kanaliseren en praktisch en direct toepassen op een bepaalde plek. Als je ervaring hebt met Reiki, kun je voelen waar de energie naar toe moet. Want naast een kwetsuur (een duidelijke behandelplek) kunnen er in je lichaam allerlei plekken zijn waar de energie niet vrij kan stromen. Zo kunnen spanningen in je lichaam er bijvoorbeeld voor zorgen dat er energieblokkades ontstaan. Dan krijg je vervolgens last van koude voeten die maar niet warm willen worden, of hoofdpijn. Iemand die Reiki heeft geleerd voelt automatisch aan waar deze plekken zitten.

Als we Reikitechniek toepassen is het niet zo dat we onze eigen energie aan anderen geven. Dan zouden we gauw uitgeblust zijn! Een Reikitherapeut geeft universele levensenergie door, die altijd en overal om ons heen is. Iedereen kan deze universele energie in zich op nemen, ook al gaat dat bij velen, alweer, onbewust. Als je je wat uitgeblust voelt, te lang achter de computer hebt gezeten, teveel dingen aan je hoofd, dan helpt het enorm als je even naar buiten kunt stappen en heerlijke frisse lucht kunt inademen. Vooral heerlijk als je even in de natuur kan zijn. Met elke diepe ademhaling frisse lucht neem je automatisch nieuwe universele energie in je op. Daarom werkt zo’n wandelingetje zo goed!

Jammer alleen, dat de meeste van ons dus alleen onbewust met deze energie kunnen omgaan. Want op het moment dat je je realiseert dat je de kracht van energie in je handen hebt en door kan geven aan jezelf of anderen, gaat er letterlijk een wereld voor je open. Bij mij was dat in 1998, toe ik de Reiki I opleiding en een jaar later de Reiki II opleiding deed. Vanaf dat moment was ik in staat om altijd, op elk moment dat ik, of anderen dat nodig hadden, bewust liefdevolle universele energie te geven. Er ontstaat een heel andere manier van omgaan met , met name kleine, ongemakken in het leven als darmkrampen, hoofdpijn, gespannen schouders of kwetsuren. En de paracetamol kan meest gewoon in de kast blijven!

Reiki ondersteunt het natuurlijke proces

Je kunt op tal van plekken een Reiki-opleiding volgen. Zelf heb ik de opleiding volgens het Usui systeem afgerond.Wil je eerst kennismaken, om ambieer je geen Reikiopleing, maar wil je wel graag genieten van Reiki, dan kun je contact opnemen met mij voor een ontspannende Reikibehandeling. Als je een Reiki behandeling ondergaat zal de Reikitherapeut meestal via een vaste volgorde zijn of haar handen op bepaalde plaatsen leggen. De Reikitherapeut kan op bepaalde plaatsen wat langer bezig zijn, als hij of zij voelt dat daar meer nodig is. Op deze manier worden de belangrijkste energiepunten van het lichaam behandeld en de energie weer in balans gebracht.

Je kunt een zittende en een liggende Reikibehandeling ondergaan. Vrijwel altijd zorgt de behandeling voor een prettig gevoel van welbehagen, rust, warmte en ontspanning. Maar elk persoon ervaart een Reiki behandeling anders. Sommigen voelen warmte of tintelingen, anderen zien kleuren, maar er zijn ook veel mensen die niks ervaren. Ook dan doet de energie haar werk!

Hoe mooi en natuurlijk deze methode ook is, net als met de meeste andere behandelmethoden hangt een succesvolle behandeling voornamelijk af van de patiënt zelf. De persoon die de behandeling ontvangt kan de toegevoegde energie gebruiken om zijn lichaam weer in balans te brengen en het natuurlijk geneesproces te versnellen. Als de ontvanger dat niet wil, of (onbewust) niet toelaat, zal de behandeling blokkeren.

De ontvanger zal de energie gebruiken om zichzelf te genezen. Dat kan op een andere plaats zijn, dan waar hij behandelt is. Dat heeft vaak te maken met de dieperliggende oorzaak van fysieke klachten. Zo kun je Reiki geven op een pijnlijke rug en borst, terwijl het lichaam daarmee eerst het lichaam op emotioneel niveau wil helen omdat daar de oorzaak van de fysieke problemen zit. De oorzaak van de problemen moet eerst worden opgelost, voordat de fysieke kwaal kan worden aangepakt. De effecten van een behandeling kunnen dus van mens tot mens verschillen.

Een Reiki behandeling aanvragen

Als je interesse hebt in Reiki, of je hebt nog vragen, dan kun je die altijd aan me stellen. Mail naar info@yogalaura.nl Mocht je zelf een Reikibehandeling willen ervaren, dan kun je me bellen of mailen voor een afspraak. Momenteel ben ik nog op zoek naar een geschikte praktijkruimte. Als je een afspraak wilt, dan kan ik deze bij jou thuis geven (ik neem voor een liggende behandeling mijn eigen behandeltafel mee).

In de eerste behandeling is tijd voor een kennismakingsgesprek waarbij we de reden(en) voor de behandeling bespreken. Daarna volgt de Reikibehandeling zelf. Na afloop is er tijd om je ervaringen en/of losgekomen emoties te bespreken. Dan wordt ook duidelijk of en zo ja met welke frequentie je de Reikibehandelingen wilt ontvangen.

Tijdens een Reikibehandeling kunt u uw kleding gewoon aanhouden. We is het verstandig om loszittende, gemakkelijke, niet-knellende kleding aan te doen, zodat u zich goed kunt ontspannen.

Kosten:

De kosten voor een Reikibehandeling aan huis voor een zittende behandeling, inclusief voorafgaand gesprek en uitleg en nagesprek bedragen € 35,00. Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Voor een liggende Reikibehandeling bedragen de kosten inclusief gesprek en uitleg vooraf en het nagesprek € 45,00. Deze behandeling duurt ongeveer 1 uur.

Woont u verder dan 15 km. van mij vandaan, dan worden extra reiskosten in rekening gebracht. Uiteraard hoort u dat van mij, voordat de afspraak gemaakt is! De kosten van de behandeling dienen na de behandeling contant te worden voldaan.