YOGA VOOR KINDEREN


Wat is Yogastrekken=Yoga is een vorm van bewegen die ervoor zorgt dat je je lichaam beter leert voelen en kennen. In een yogales doe je bepaalde bewegingen en houdingen, en je leert op een andere manier ademhalen. Ook oefenen we in ‘stil’-worden en hoe je je helemaal kunt ontspannen. Hierdoor voel je je beter en zit je lekkerder in je vel. Met yoga leer je onder andere wat je moet doen als je een beetje zenuwachtig bent.
Of als je het moeilijk vindt om je goed te concentreren. Als je yoga doet leer je ook hoe je je beter kunt voelen als je je een beetje klein voelt, of verdrietig. Of als je juist zoveel energie hebt, dat je niet zo goed stil kunt zitten.

Waarom is yoga goed voor kinderen?

• Als je yoga doet, beweeg je je gemakkelijker en voel je je sterker. Dat komt doordat je door alle bewegingen en houdingen leniger wordt en een betere conditie krijgt. De bewegingen houden je botten gezond en je spieren lekker soepel.

• De yogahoudingen zorgen er ook voor dat je minder gespannen bent en je zekerder voelt. Hierdoor kun je beter leren op school, of andere interessante dingen onthouden!

• In de yogales wordt je uitgedaagd om net te doen alsof je een dier bent, of een boom, of iets anders geks. Er wordt ook vaak een verhaal bij verteld. Je kunt dus je fantasie de vrije loop laten.

• Je leert ook een goede zit- en sta-houding aan te nemen. Dat zorgt ervoor dat je minder snel kans hebt op pijn in je rug, knie of heupen. Je leert ook om bewegingen ‘zacht’ uit te voeren, zodat je niet zo snel een spier verrekt of pijn doet.

• In de yoga gaat het niet om ‘winnen’ of ‘wie de beste is’. Het gaat erom dat je goed ‘luistert’ naar je lichaam, en voelt of iets wel of niet kan. Je zult snel genoeg merken, dat je na een paar lessen veel meer kan dan tijdens de eerste les!

Wie kan aan yoga doen?

strekken=Omdat yoga zo goed voor je is, zou eigenlijk iedereen aan yoga moeten doen! Bovendien is yoga heel leuk en fijn om te doen. Omdat yoga je helpt om je beter, rustiger en zelfverzekerder te voelen, is yoga extra fijn voor kinderen die gespannen zijn, of zich minder fijn voelen. Omdat kleine kinderen andere dingen leuk vinden dan grotere kinderen, wordt yoga vaak in leeftijdsgroepen gedaan. De yogalessen van Yoga l’Aura zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar.

Waaruit bestaat een les

Elke les bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

strekken= • Activatie: losmaken en opwarmen

• Yoga-houdingen

• Spel en muziek

• Zintuig- of ademhalingsoefening

• Ontspanningsoefening

In elke les staat een onderwerp of gevoel centraal. De houdingen die we doen, helpen je om daarmee om te gaan.

Kosten en Lestijden

Kinderyoga wordt gegeven in een reeks van 10 yogalessen. De lessen worden wekelijks gegeven en kosten € 6,00 per les van een uur. In de schoolvakanties of op bijzondere dagen (bijvoorbeeld Sinterklaas) is er geen les. Op dit moment is nog niet zeker of er vanaf april kinderyoga wordt gegeven. Dat hangt af van het aantal aanmeldingen. Dus meld je aan via yogalaura@yogalaura.nl of kom naar de opendag op 14 maart (zie welkomstpagina). Contact: Voor meer informatie of als je je wilt opgeven voor kinderyoga, kun je me bellen of mailen (of je ouders vragen dit te doen natuurlijk ;-) Zie voor ‘Contactgegevens’ onderaan de pagina, of mail me via yogalaura@yogalaura.nl