In december start weer een nieuwe serie yogalessen op de woensdagavond in het gebouw van 20.00 tot 21.30 uur in zaal 3 van “Ons Huis”, Dr. Honigstraat 3 (straatje naast de COOP) in Zevenaar. De eerste les is gepland op 2 december 2015.
Tevens zijn er lessen op de maandagavond bij de Volksuniversiteit, Vincent van Goghstraat 4 in Zevenaar. Deze lessen duren een uur en zijn van 20.00 tot 21.00 uur. Voor beide lessen kun je je aanmelden via yogalaura@yogalaura.nl

Yoga

Wil je leren hoe je jezelf lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen? Leren hoe je bewust spanningen in je lichaam kunt oplossen? Je zelfvertrouwen kunt vergroten? Leren hoe je steviger met beide benen op de grond kunt staan? Wil je een soepeler lijf, of gewoon heerlijk elke week een avondje voor je zelf? En wil je dat graag op een ontspannen manier met ruimte voor gezelligheid en humor?

Dan is Dru Yoga iets voor jou!


Waaruit bestaat een les?

Elke les bestaat uit een aantal vaste onderdelen:
hond houding · Activatie: opwarming (met een gezellig muziekje erbij)
· EBR: Energy Block Release (voelen op verschillende niveau’s)
· Asana ’s: Yoga-houdingen (voel waar jouw mogelijkheden liggen)
· Relaxatie: een liggende ontspanningsoefening
Daarnaast wordt er regelmatig aandacht besteed aan ademhalings-oefeningen en meditatie.


Themareeks

Themareeks november 2015 – februari 2016. Het thema van de lessenreeks op de woensdagavond is: “Geven en ontvangen.”In deze reeks van 8 lessen wordt aandacht besteed aan het werken met hartenergie.Wat leer je in deze reeks?


boom houding · Goed te aarden en in het hier en nu te komen.

· In je eigen kracht te komen en je los te maken van schadelijke energieën.

· Bewust verschillende delen van ons lichaam te ontspannen en energieblokkades los te laten.

· Hartchakra te stimuleren en de ruimte in het borstgebied te vergroten.

· Jouw hartenergie en onvoorwaardelijke liefde te voelen en te vergroten.

· Liefdevol naar jezelf en naar anderen te kijken.

· Energie en liefdevolle gedachten naar situaties en naar anderen te sturen.

· Meditatie en ademhaling te gebruiken om lichaam en geest meer te ontspannen.Locatie en tijden

De lessen vinden plaats op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in zaal 3 (bovenzaal) van ‘Ons Huis’, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Parkeren kan op het Masiusplein (bij de Coop), je fiets kun je binnen het hek plaatsen. Loop door de automatische schuifdeuren, rechtsaf de trap op, door de gang, rechterzaal. In de lessenreeks Geven en ontvangen zijn 8 lessen gepland. Rekening houdend met schoolvakanties en eigen mogelijkheden, zijn dat de volgende data:

Woensdag 2 december 2015 Woensdag 13 januari 2016
Woensdag 9 december 2015 Woensdag 20 januari 2016
Woensdag 16 december 2015 Woensdag 3 februari 2016 (NB: 2 weken later)
Woensdag 6 januari 2015 Woensdag 17 februari 2016 (NB: 2 weken later)

Kosten

Een yogales kost € 10,00 per les van anderhalf uur. Je betaalt in maandelijkse termijnen: december: 3x10 = € 30,-, januari: 3 x 10 = € 30,-, februari: 2 x € 10,- = € 20,-. Als je in één keer betaalt krijg je korting en betaal je voor 8 lessen € 75,00.
Het is mogelijk om eerst een proefles te doen. Een proefles kost ook € 10,00 en betaal je direct op de avond van je proefles. Besluit je daarna de hele reeks te volgen, dan betaal je de resterende 7 lessen in termijnen of in 1 keer (= € 70,00).

Wat neem je mee?

Kleding: Trek prettig zittende comfortabele kleding aan waarin je je goed kunt bewegen. Bijvoorbeeld een T-shirt en een joggingbroek. Daarnaast is het handig een warme trui/vest mee te nemen, omdat je tijdens de (eind)ontspanning wat kunt afkoelen.
Matje: Als je zelf een yogamatje hebt, kun je die meenemen. Ik kan ook een matje voor je meenemen als je er nog geen hebt. Laat het me dan even weten (stuur een mailtje of bel even 0316344181)
Grote handdoek/plaid: Voor op het matje, voelt prettig aan. Je kunt het ook over je heen trekken bij de eindontspanning.
Flesje water: Altijd fijn om af en toe een slokje te kunnen nemen tussendoor…

Ik zorg zelf voor kussentjes die je kunt gebruiken bij yoga-oefeningen of de eindontspanning. Als je het moeilijk vindt om lang op de grond te zitten, zijn er stoelen aanwezig, zodat je daar op kunt zitten.


Proefles

Het is mogelijk om aan het begin van de reeks yogalessen eenmalig een proefles te volgen.


KINDER YOGA

Lestijden:

Op dit moment zijn nog geen Kinderyoga lessen ingepland. Bij voldoende inschrijvingen worden de lessen ingepland op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.— uur. De kinderyogalessen worden gegeven in een reeks van 10 yogalessen van 1 uur. In de schoolvakanties of op bijzondere dagen (bijvoorbeeld Sinterklaas) is er geen les. Heb je interesse in kinderyoga en ben je tussen de 5 en 8 jaar oud? Vraag je ouders/verzorgers dan om me een mailtje te sturen! Mail naar: yogalaura@yogalaura.nl Vermeld dat je geïnteresseerd bent in Kinderyoga en noem je leeftijd. Bij voldoende belangstelling ga ik lessen inplannen!

Kosten:

Een kinderyogales kost € 6,00 per les van een uur. Je betaalt per reeks van 10 lessen= € 60,00. Gespreid betalen is in overleg mogelijk.

Voor meer informatie, kijk onder Kinderyoga!

Voorwaarden

Tot slot een opmerking vooraf. Als je besluit om yogales te volgen, vraag ik je een inschrijvingsformulier in te vullen. De informatie die je daar invult is alleen ter informatie van mij, zodat ik beter rekening kan houden met jouw verwachtingen bij de les, je wensen en fysieke (on-) mogelijkheden. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat ik jou yoga kan aanbieden op een veilige manier. Uiteraard behandel ik je gegevens strikt vertrouwelijk. Bij het inschrijvingsformulier zit ook een formulier met afspraken voor deelname aan Dru yogalessen. Dit formulier is bedoeld ter verduidelijking van de afspraken en zorgt ervoor dat jij en ik weten waar we precies aan toe zijn, en wat je wel en niet kunt verwachten. Bij deze mail zit ook een digitale versie van het inschrijvingsformulier en de afspraken. Als je eerst een proefles doet, hoef je de formulieren nog niet in te vullen. Wel is het van belang dat je bij mij aangeeft als je fysieke beperkingen hebt, of als bepaalde houdingen niet prettig of pijnlijk voor je zijn! Een houding, EBR of zelfs een ontspanningsoefening kan altijd aangepast worden zodat het voor jou ook prettig en goed aanvoelt!