Yoga

Wil je leren hoe je jezelf lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen? Leren hoe je bewust spanningen in je lichaam kunt oplossen? Je zelfvertrouwen kunt vergroten? Leren hoe je steviger met beide benen op de grond kunt staan? Wil je een soepeler lijf, of gewoon heerlijk elke week een avondje voor je zelf? En wil je dat graag op een ontspannen manier met ruimte voor gezelligheid en humor?

Dan is Dru Yoga iets voor jou!


Waaruit bestaat een les?

Elke les bestaat uit een aantal vaste onderdelen:
hond houding · Activatie: opwarming (met een gezellig muziekje erbij)
· EBR: Energy Block Release (voelen op verschillende niveau’s)
· Asana ’s: Yoga-houdingen (voel waar jouw mogelijkheden liggen)
· Relaxatie: een liggende ontspanningsoefening
Daarnaast wordt er regelmatig aandacht besteed aan ademhalings-oefeningen en meditatie.


Wat neem je mee?

Kleding: Trek prettig zittende comfortabele kleding aan waarin je je goed kunt bewegen. Bijvoorbeeld een T-shirt en een joggingbroek. Daarnaast is het handig een warme trui/vest mee te nemen, omdat je tijdens de (eind)ontspanning wat kunt afkoelen.
Matje: Als je zelf een yogamatje hebt, kun je die meenemen. Ik kan ook een matje voor je meenemen als je er nog geen hebt. Bij lessen op de VU Zevenaar zijn matjes al aanwezig.
Grote handdoek/plaid: Voor op het matje, voelt prettig aan. Je kunt het ook over je heen trekken bij de eindontspanning.
Flesje water: Altijd fijn om af en toe een slokje te kunnen nemen tussendoor…

Er zijn kussentjes aanwezig die je kunt gebruiken bij yoga-oefeningen of de eindontspanning. Als je het moeilijk vindt om lang op de grond te zitten, zijn er stoelen aanwezig, zodat je daar op kunt zitten.


Proefles

Het is mogelijk om aan het begin van de reeks yogalessen eenmalig een proefles te volgen. Voor lessen bij de VU Zevenaar kunt je informatie opvragen bij het secretariaat van de VU, infovu@liemerskunstwerk.nl.


KINDER YOGA

Lestijden:

Op dit moment zijn nog geen Kinderyoga lessen ingepland. Bij voldoende inschrijvingen worden de lessen ingepland op woensdagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur. De kinderyogalessen worden gegeven in een reeks van 10 yogalessen van 45 minuten. In de schoolvakanties of op bijzondere dagen (bijvoorbeeld Sinterklaas) is er geen les. Heb je interesse in kinderyoga en ben je tussen de 5 en 12 jaar oud? Vraag je ouders/verzorgers dan om me een mailtje te sturen! Mail naar: yogalaura@yogalaura.nl Vermeld dat je geïnteresseerd bent in Kinderyoga en noem je leeftijd. Bij voldoende belangstelling ga ik lessen inplannen!

Kosten:

Een kinderyogales kost € 8,00 per les van een uur. Je betaalt per reeks van 10 lessen= € 80,00. Gespreid betalen is in overleg mogelijk.

Voor meer informatie, kijk onder Kinderyoga!

Voorwaarden

Tot slot een opmerking vooraf. Als je besluit om yogales te volgen, vraag ik je een inschrijvingsformulier in te vullen. De informatie die je daar invult is alleen ter informatie van mij, zodat ik beter rekening kan houden met jouw verwachtingen bij de les, je wensen en fysieke (on-) mogelijkheden. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat ik jou yoga kan aanbieden op een veilige manier. Uiteraard behandel ik je gegevens strikt vertrouwelijk. Bij het inschrijvingsformulier zit ook een formulier met afspraken voor deelname aan Dru yogalessen. Dit formulier is bedoeld ter verduidelijking van de afspraken en zorgt ervoor dat jij en ik weten waar we precies aan toe zijn, en wat je wel en niet kunt verwachten. Bij deze mail zit ook een digitale versie van het inschrijvingsformulier en de afspraken. Als je eerst een proefles doet, hoef je de formulieren nog niet in te vullen. Wel is het van belang dat je bij mij aangeeft als je fysieke beperkingen hebt, of als bepaalde houdingen niet prettig of pijnlijk voor je zijn! Een houding, EBR of zelfs een ontspanningsoefening kan altijd aangepast worden zodat het voor jou ook prettig en goed aanvoelt!